2011-03-20
20:16:00
Recept!
Mini-Cupcakes~
ca 20 st
2 ägg
2 dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 dl mjöl
1 dl vaniljyoghurt (kan bytas ut mot laktosfri!)
Frosting:
2 äggvitor
2 ½ dl socker
1 dl vatten
½ tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
Karamellfärg i valfri färg
STRÖSSEL!
1, vispa socker och ägg poröst, blanda vaniljsocker bakpulver och mjöl i en separat bunke!
2, rör sedan i det i äggsmeten
3, blanda i yoghurten
4, fördela smeten i små formar och grädda i ca 8 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
5, låt svalna helt. (Under tiden gör man frostingen ^^)
Frosting:
1, vispa äggvitorna fluffigt
2, blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda på svag värme utan att röra (pensla ev. ner
socker med en vattendroppad pensel) tills allt socker smällt.
3, fortsätt vispa äggvitorna och tillsätt den varma sockerlagen droppvis- lite,lite i taget. Det tar ca 10 minuter att vispa ner allt. Strö i vaniljsockret och vispa ytterligare några minuter så att den marängliknande smeten blir fluffig och fin.
Färga med valfri färg.
4, spritsa dina cupcakes.
5, ställ dem i kylen en stund (inte ett måste men ifall man vill att frostingen ska stelna)
Tips: Lägg in frostingen i kylen ett tag innan du ska spritsa så blir det lättare^^